Сб, 18/05/2024, Завантаження | Онлайн ігри | Тести | Ви увійшли як Гость | Група "Гості"| RSS Експорт      

Пошук
Меню
Цікаве
Соціальні мережі

Вхід
Опитування
Який у вас телефон?
Всього відповідей: 1666
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика
          


Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Новини » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 »
Компанії Nokia і Yahoo! уклали партнерську угоду щодо використання веб-сервісів, повідомляється в офіційному прес-релізі.

За умовами угоди Nokia зможе використовувати поштовий сервіс та службу обміну миттєвими повідомленнями Yahoo! в сервісах Ovi Mail і Ovi Chat відповідно. Таким чином, інтернет-портал стане ексклюзивним партнером цих служб. У свою чергу Yahoo! отримає право користуватися картами та навігацією Ovi Maps.

Компанії також оголосили про початок робіт з об'єднання облікових записів користувачів сервісів. На початковому етапі зареєстровані користувачі Ovi зможуть здійснювати авторизацію в деяких сервісах Yahoo! за допомогою даних облікового запису Nokia.

Перші сервіси в рамках угоди стануть доступні в другій половині 2010 року. При цьому по всьому світу оголошені сервіси запрацюють в повному обсязі в 2011 році.

Nokia є найбільшим виробником мобільних телефонів у світі. За даними аналітичної компанії Gartner, в першому квартал ... Читати далі »

Просмотров: 530 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

Компанія Nokia запатентувала нову технологію, яка звільнить користувачів від необхідності заряджати мобільні телефони або смартфони.

Nokia запропонувала використовувати для живлення акумуляторної батареї кінетичний генератор, вбудований в мобільний телефон. Акумулятор заряджатиметься, якщо носити телефон в кишені чи просто тримати в руках - за рахунок навколишніх радіохвиль або кінетичної енергії, яка потім трансформується в електричну.

Схема роботи конструкції така: плата мобільного телефону і акумулятор будуть розміщені у спеціальному корпусу-відсіку, який у свою чергу буде "підвішеним" на п'єзоелементах всередині основного корпусу телефону.

П'єзоелементам властиве перетворення механічної енергії в електричну за рахунок прямого п'єзоелектричного ефекту. Таким чином, будь-які переміщення і коливання рухомого відсіку (навіть незначні) викликатимуть генерацію електрики, яка живитиме акумулятор.

Поки що невідомо, чи буде Nokia вбудовувати ... Читати далі »

Просмотров: 520 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (1)

Корпорації Intel і Nokia на мобільному конгресі в Барселоні анонсували платформу MeeGo, яка стане гібридом мобільних систем Moblin (Mobile Linux) і Maemo. Перші версії MeeGo з'являться в другому кварталі 2010 року, а пристрої на базі ОС - до кінця року.

MeeGo призначена для роботи на широкому спектрі пристроїв, включаючи смартфони, планшети й нетбуки. Це дозволить створювати додатки, які без адаптації будуть працювати відразу на декількох видах пристроїв. Магазином додатків для MeeGo стане Nokia Ovi Store.

Система MeeGo буде повністю відкритою, розробники опублікують її вихідні коди. Обидві корпорації заявили, що всі компанії-виробники апаратного забезпечення отримають рівний доступ до MeeGo.

MeeGo буде співіснувати з платформою Symbian, яка зараз використовується для смартфонів. Нова ОС встановлюватиметься у дорожчі мобільники. Зокрема, вона призначена для пристроїв класу Nokia N900, які фінська корпорація вважає за краще називати мобільним ... Читати далі »

Просмотров: 484 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

4 лютого розробники мобільної операційної системи Symbian цілком розкриють її вихідні коди і зроблять ОС безкоштовною, пише Wired. Публікація вихідних кодів сталася на чотири місяці раніше, ніж це планувалося спочатку.

Разом з кодами розробники опублікують плани з розвитку Symbian на період до 2011 року. Сторонні розробники зможуть вплинути на ці плани або додати нові функції.

Некомерційний фонд Symbian Foundation, що поєднує більш 50 компаній, що працюють над розвитком ОС Symbian як відкритої платформи, був створений з ініціативи фінської корпорації Nokia влітку 2008 року. У грудні того ж року Nokia стала власником розробників ОС, Symbian Limited. Через кілька днів представники фінської компанії пообіцяли відкрити вихідні коди Symbian протягом двох років. Це сталося після того, як Google опублікував початкові коди мобільної операційної системи Android.

В даний час Symbian використовується на 330 мільйонів мобільних пристроїв, головним чином ... Читати далі »

Просмотров: 476 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

У Лондоні група дослідників продемонструвала мобільник Nokia, точно його змінену версію, що працює на всьому "Кока-Колі".

Один з розробників новинки стверджує, що їх телефон може працювати в 3-4 рази довше, ніж така сама модель на літій-іонному акумуляторі. Крім того, новий телефон повністю екологічний, а час його зарядки становить кілька секунд - саме стільки часу потрібно, щоб залити нову порцію солодкої води в спеціальний контейнер позаду телефону.

Самі фахівці називають свою розробку повністю "біосумісною" і значно потужнішою, ніж акумуляторні мобільники. Секрет одержання електричної енергії, необхідної для роботи, простий: трубка працює за аналогією з паливними елементами, але замість водню тут іде реакція розпаду так званих коротких вуглеводів, що містяться в цукрі, а в якості побічного продукту тут як раз і виступає електрика.

Для зарядки підходить будь-яка холодна рідина з вмістом цукру. Хімічний розпад вуглеводів здійснюється за допо ... Читати далі »

Просмотров: 501 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

У п'ятницю, 11 грудня компанія Apple подала зустрічний позов до Nokia. Американці звинувачують фінських виробників мобільних телефонів в запозиченні 13 патентів, що належать Apple.

Дії Apple стали відповіддю на жовтневий позов фінів, в якому Nokia стверджувала, що у всіх моделях смартфона iPhone незаконно використали її технології.

"Хотілося б, щоб наші конкуренти винаходили іноді щось самі, а не тільки крали наші ідеї", - заявив головний юридичний радник Apple Брюс Сьюелл.

Офіційної реакції Nokia на позов американців поки не надійшло.

Практика зустрічних позовів часто використовується в патентних позовах. Як правило, за підсумками судового процесу сторони укладають угоду про крос-ліцензування.

Нагадаємо, найбільший у світі виробник мобільних телефонів Nokia 22 жовтня подав позов проти американської корпорації Apple, звинувативши її в порушенні патентного законодавства

За офіційною заявою Nokia, Apple без дозволу ... Читати далі »

Просмотров: 478 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

Фінська компанія Nokia оголосила про скорочення кількості нових моделей смартфонів майже удвічі.

Тільки за цей рік Nokia випустила 20 нових моделей. "У 2010 році у нас буде більш сфокусований портфель, ми позбавимося непотрібної диференціації", - повідомив глава департаменту Research & Design смартфонів Nokia Антті Васара.

Водночас виконавчий директор Nokia Оллі-Пекка Калласвуо пообіцяв знизити вартість нових смартфонів.

За словами експертів, Nokia бере приклад з успішних конкурентів - iPhone і Blackberry, що мають всього декілька, але дуже яскравих моделей. Утім, думки фахівців щодо ефективності подібного кроку розділилися.

Так, аналітик Bernstein П'єр Ферагю вважає, що скорочення асортименту може обернутися проти Nokia, оскільки саме широкий модельний ряд завжди вважався однією з сильних сторін фінського виробника.

Водночас Пабло Перес-Фернандес з MKM Partners звернув увагу, що у портфоліо компанії дуже багато схожих ззовні і за функціями мод ... Читати далі »

Просмотров: 528 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

Фінська корпорація Nokia розпочала програму безкоштовного обміну потенційно бракованих зарядних пристроїв.

Всього компанія відкликає близько 14 мільйонів зарядок, виготовлених підрядником BYD під брендом Nokia.

Фахівцями Nokia було встановлено, що корпуси цих зарядних пристроїв можуть розкриватися, що може створити ризик удару струмом під час дотику, коли зарядний пристрій підключений до розетки. Щоправда, таких нещасних випадків поки що не зареєстровано.

Проте браковані зарядки можна буде обміняти на справні безкоштовно.

Програма стосується зарядних пристроїв AC-3U і AC-3E, вироблених з 15 червня по 9 серпня 2009 року, та зарядок AC-4U, випущених в період з 13 квітня по 25 жовтня 2009 року.

Для спрощення обміну Nokia створила спеціальний сайт, де можна перевірити зарядний пристрій на брак.

Просмотров: 504 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

Між двома гігантами сучасних технологій розпочинається судова битва через патенти: Nokia заявила, що Apple користується її інновації без дозволу.

Найбільший у світі виробник мобільних телефонів Nokia 22 жовтня подав позов проти американської корпорації Apple, звинувативши її в порушенні патентного законодавства

За офіційною заявою Nokia, Apple без дозволу використовує запатентовані фінською компанією технології у всіх моделях смартфона iPhone, що випускаються з 2007 року.

Позов подано до федерального окружного суду американського штату Делавер. У ньому згадуються 10 патентів, що стосуються бездротової передачі даних, кодування голосу, безпеки і шифрування. Всі ці технології необхідні для виробництва мобільних пристроїв, сумісних зі стандартами GSM, WCDMA, UMTS або WLAN.

Nokia заявляє, що близько 40 компаній, зокрема ... Читати далі »

Просмотров: 458 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

Виробник мобільних телефонів Nokia оголосив про створення системи грошових переказів Nokia Money. Відповідний прес-реліз розміщено на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, нова послуга дозволить власникам стільникових телефонів пересилати гроші практично будь-якому абонентові, вказавши його номер. Крім того, з її допомогою можна буде оплачувати купівлю товарів і послуг, здійснювати комунальні платежі і поповнювати рахунок на SIM-карте.

У прес-релізі наголошується, що послуга буде доступна абонентам різних стільникових операторів і практично з будь-якої моделі телефону.

Очікується, що систему введуть в дію на початку 2010 року. У повідомленні підкреслюється, що послуга буде доступна на цілому ряду ринків, проте в яких саме країнах вона буде запропонована, не уточнюється.

Нагадаємо, Nokia назвала 26 серпня технічні характеристики і ціну свого нетбука. Вартість першого нетбука компанії Nokia, Booklet 3G, складе 799 доларів ... Читати далі »

Просмотров: 516 | Добавил: admin | Дата: 08/07/2011 | Комментарии (0)

Translate
Реклама
Архів новин
Статистика
        Free counters!
Друзі сайту

Наша кнопка
Все для nokia c1-01, c1-02, c2-00
За умови повного, або часткового використання iнформацiї сайту, гіперпосилання на //c1.at.ua/ є обов'язковим.