Сб, 18/05/2024, Завантаження | Онлайн ігри | Тести | Ви увійшли як Гость | Група "Гості"| RSS Експорт      

Пошук
Меню
Цікаве
Соціальні мережі

Вхід
Опитування
Який у вас телефон?
Всього відповідей: 1666
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категорії розділу
Термінологія [5]
Смарт і КПК [1]
Покупка, продаж, повернення до магазину (и др.) [1]
Опис популярних програм. [2]
Все про прошивку смартфонів Nokia [2]
Швидка реанімація смартфона [0]
Все про аксесуари (рішення проблем). Обмін досвідом. [0]
Смарт - це ще й телефон. (Все про дзвінки, контакти ...) [0]
Офіс у кишені [0]
Смарт та розваги [0]
Symbian у розвитку. Нові версії та їх особливості. [0]
Налаштування доступу в інтернет. [0]
Смарт і ПК (все про спільне використання) [0]
Залізо. Чиним наші девайси. [0]
Рішення загальносистемних проблем [0]
Дозвольте представитися - Смарт! (дізнаємося про нього трохи більше) [0]
Різне [0]
Статистика
          


Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог » Правила покупки б.у. телефону
11:49
Правила покупки б.у. телефону
Правила покупки б.у. телефонуМобільний телефон, який побував у вживанні, сильно відрізняється від нового. За всіма статтями. Зрозуміло, що найголовніша з них - дешевизна. Решта - це те, що справжня біографія такого апарата практично ніколи не відома, гарантій - ніяких, а от проблем, які можуть виникнути, - маса.

Де можна придбати «беушніцу»?

Звичайно, на радіоринку, в салонах стільникового зв'язку, не чужих комісійній торгівлі, через газети, на Інтернет-барахолках, ну і, безумовно, у займаються благодійністю родичів і знайомих.

А тепер нам належить вирішити, яке з перерахованих вище зол більше. Без тіні сумніву вкажемо пальцем на радіоринок: найбільша загроза бути обдуреним виходить саме від нього. З продавцем, як правило, зустрічаєшся один раз - в момент покупки, тобто зустрічатися з ним можна скільки завгодно, але важко гарантувати, що він «згадає», хто, коли і за яких обставин купив у нього апарат. Намагатися повернути вийшов з ладу б / у-мобільник туди, де купили, або змусити продавця полагодити апарат - практично неможливо.

На другому місці за «злачності» - оголошення в газетах і на сайтах. Що ж стосується комісійної торгівлі, то вона обіцяє набагато менше ризиків (але не виключає їх повністю). Звідси, втім, і ціна-красна: на 10 - 50% вище ринково-газетної.

Взагалі, ринкова ціна на б / у-моделі коливається в діапазоні 20 - 80% від вартості нового апарата в магазині. Досить широкий діапазон цін обумовлюється станом телефону і причинами продажу. Варто згадати і про присутність на ринку ультрасучасних моделей, спеціально привезених з-за кордону для перепродажу: їх ціна може складати до 300% від ринкової.

Потенційному покупцеві присвячується ...

Якщо все сказане не відбило полювання купувати «беушнік», то, доглянувши собі модельку, в першу чергу постарайтеся з'ясувати, яка причина змусила колишнього господаря розлучитися з нею. Ваша удача, якщо власник продає телефон виключно з матеріальних міркувань. Ціна в цьому випадку, як правило, виявляється дуже і дуже доступною: гроші продає потрібні терміново, а на пошук гідного покупця немає часу. «Зустріти» такий апарат - справа випадку та везіння.

Вдалою може виявитися і покупка телефону, чий господар планує придбати більш нову або більш функціональну модель чи збирається змінити стандарт зв'язку. Правда, роздобути подібний телефон «задешево» не так-то просто: такий продавець зазвичай нікуди не поспішає.

Продажі мобільників з вищенаведених причин формують, за різними оцінками, від 40 до 60% ринку б / у-телефонів.

Існують ще три категорії б / у-апаратів: крадені, зламані (повністю або частково) і відновлені. Ймовірно, зайве говорити, що від таких апаратів краще відмовлятися відразу, питання тільки в тому, як відрізнити «правильну» трубку від «неправильною».

Модель, з якою ви вирішили пов'язати частину свого життя, повинна бути для вас «пізнаним об'єктом»: віддайте перевагу апарату, про який маєте хоч мало-яке подання, який найбільш популярний серед ваших знайомих. Тим самим ви значно спростите собі життя: «ходову» модель і полагодити простіше, та й асортимент аксесуарів до неї набагато ширше.

Безумовно, добре б придбати апарат в коробці. Відсутність супровідної документації і фірмової упаковки може навести на думку, що телефон має сумнівне походження (згідно з проведеним MOBILE NEWS Review опитуванням, 90% власників телефонів зберігають коробки від своїх апаратів та інструкції до них). Звичайно, упаковка може й загубитися, від цього ніхто не застрахований, але все ж таки, все ж ... Правда, отримати апарат у коробці - ще не означає зітхнути вільно.

Наступний крок - ідентифікація форми та змісту (відповідність коробки телефону) - проводиться шляхом зіставлення IMEI-номери апарату (ознайомитися з ним можна, набравши код * # 06 #) з номерами на наклейці на коробці і на наклейці під акумулятором. Всі три номери повинні співпасти! Втім, наклейку на коробці можна і підробити ...

І не забудьте ретельно розглянути зарядний пристрій: неоригінальна «зарядка» або оригінальна, але випущена явно пізніше / раніше самого телефону (іноді на них вказується дата випуску), - теж привід задуматися про походження трубки.

Вважайте, що ви «потрапили», якщо після покупки виявиться, що стандарт зв'язку, в якому працює апарат, в корені відрізняється від стандарту, використовуваного обраним вами оператором. Наприклад, бували випадки, коли під виглядом GSM 900/1800 продавалися апарати CDMA, TDMA або GSM 1900. Особливо легко зробити подібну помилку, набуваючи Nokia: один і той же корпус використовується як в апаратах GSM 900/1800, так і в апаратах CDMA або TDMA. У GSM 1900 може навіть бути присутнім гніздо для SIM-карти, що, втім, не допоможе йому працювати в стандарті GSM 900/1800.


Якщо перед вами не GSM-апарат (а наприклад, NMT), зв'яжіться з тим оператором, до якого збираєтеся підключитися, і, назвавши ідентифікаційний номер телефону, попросіть сказати, чи можливе підключення. Якщо апарат був підключений саме до цього оператора, ви практично відразу ж отримаєте відповідь, якщо ж до іншого - доведеться почекати кілька днів. Серед причин відмови в підключенні можуть бути неможливість підключити дану конкретну модель до мережі конкретного оператора, що значиться за трубкою заборгованість (ви, звичайно, можете її погасити) або присутність трубки в списку вкрадених.

Не рекомендуємо купувати і «операторські» * б / у-телефони, оскільки колишні господарі розлучаються з ними, швидше за все, втомившись боротися з «глюками».


Належність апарату до «операторським» визначається за логотипом оператора на корпусі, по відсутності фірмових інструкцій та коробки і ще рядом ознак, перерахованих в MN № 8 (11), 2000.

Зрозуміло, за версту видно телефони з механічними чи хімічними ушкодженнями корпусу. Такі дефекти, як подряпини або потертості, практично не впливають на якість зв'язку або довговічність телефону, зате є істотним приводом для зниження ціни. Якщо ви захочете відновити корпус, майте на увазі, що це аж ніяк не копійчане справа (змінна передня панелька - навіть не корпус, - наприклад до Nokia 8210, коштує понад $ 30). Дешеві корпусу або панельки, заповнюють радіоринку, часто не відрізняються високою якістю. Крім того, якщо корпус має спеціальні засувки або гвинти під спеціальну викрутку, замінити його самостійно буде проблематично.

Що ж до тріщин і сколів, то подібні пошкодження найчастіше з'являються після падіння апарату. Ми б рекомендували відразу відмовитися від такої трубки: телефон важить мало, і, для того щоб розколоти корпус, його треба дуже сильно вдарити, як наслідок - пошкоджується не лише оболонка, а й «нутрощі». Несправності «уроненную» апарата складно виявити при покупці: після легкого струшування він може нормально працювати протягом кількох днів і тільки потім починає «глючить».

З особливою обережністю слід поставитися і до телефонів з пошкодженою пломбою (наклейка з фольги, яка зазвичай знаходиться під акумулятором). Звичайно, в більшості випадків це цілком працездатний апарат, який ламався в процесі експлуатації і ремонтувався в сертифікованому сервіс-центрі. Але ніхто не гарантує, що трубка пройшла через руки саме «дипломованих фахівців» і що несправність усунули до кінця (а значить, вона рано чи пізно проявиться). А якщо телефон був відновлений (наприклад, зібраний з двох), то надійність його подальшої роботи залежить від кваліфікації майстра, яка провадила відновлення, і від стану комплектуючих.

Ретельний огляд «беушніка»

Одна з поширених проблем - несправність системи зарядки акумулятора або самого зарядного пристрою. Недобросовісний продавець може перед продажем зарядити акумулятор на іншому телефоні, тому при покупці слід перевірити, як відбувається зарядка пристрою. Якщо контакти батареї і телефону зберігають сліди окислення, телефон, найімовірніше, протягом тривалого часу перебував у середовищі з великою вологістю, і, швидше за все, окислення торкнулося не тільки зовнішні контакти, але і внутрішні, що не могло не позначитися на його працездатності. Коротше, в обох випадках від покупки краще відмовитися.

Якщо телефону більше року, будьте готові, що незабаром до нього доведеться купувати новий акумулятор. Навіть якщо акумулятор експлуатувався за всіма правилами (що малоймовірно), то і тоді термін його життя становить лише рік або два (особливо це стосується NiMh-акумуляторів).

Для початку спробуйте включити апарат: безглуздо купувати річ, яка навіть не включається. Слова продавця про сіла батареї слід проігнорувати: з розряджені батареями телефони не продають. Якщо апарат не знаходить мережу, то поважною причиною для GSM-телефонів може бути тільки відсутність покриття мережі GSM в даній точці, що легко перевірити за допомогою апарату аналогічного стандарту. Якщо мережа є, то дзвінок за екстреним номером можна зробити навіть без SIM-карти.

Обов'язково слід перевірити всі функції телефону і зробити пару вихідних і вхідних дзвінків **. Перевіряючи клавіатуру і інші органи управління, простежте, щоб кнопки натискалися з однаковим зусиллям та звуком і не западали. При одному натисканні на кнопку не має висвітлюватися більш одного символу.

Після того як апарат нормально включився і знайшов мережу, повторіть включення / вимикання ще кілька разів: такий нескладний тест дозволить виявити несправність, якщо вона є. Дзвонити з тестованого апарату найкраще не продавцю, а родичам або друзям, якщо вихідний дзвінок виявиться успішним, попросіть їх зробити входить: при стоїть на максимумі індикаторі напруженості поля *** чутність повинна бути достатньою - і ніяких перешкод. Приймаючи вхідний дзвінок, перевірте, як працює вібровиклик (якщо він передбачений в даній моделі) і задовільна чи гучність дзвінка.

Перевірка струси допоможе виявити і дефекти корпусу телефону. Для цього візьміть апарат за корпус двома пальцями і послухайте, чи є, крім дзижчання моторчика струси, сторонні звуки. Якщо виявите «додаткове» деренчання, значить, частини корпусу нещільно прилягають один до одного або є тріщини.

Якщо ваш обранець - апарат GSM, спробуйте відправити і прийняти SMS-повідомлення. Цілком імовірно, що апарат «не розуміє» російської мови (втім, це скоріше не дефект конкретного екземпляра, а просто особливість даної моделі).

Протестуйте і власну пам'ять телефону (не плутати з пам'яттю на SIM-картці): спробуйте занести хоча б одне ім'я в його записну книжку англійською та російською мовами (якщо останнє передбачено в купується моделі).

Перевірте працездатність ІК-порту, найкраще - за допомогою аналогічної моделі телефону. Так, ІЧ-порт Nokia можна перевірити за допомогою будь-який інший Nokia з ІЧ-портом (крім Nokia 6150) - наприклад, пославши через цей самий порт з апарата на апарат візитку. Звичайно, доцільно випробовувати ІЧ-порт в тих умовах, в яких планується використовувати його в подальшому. Але навряд чи кому-небудь захочеться розгулювати по ринку з ноутбуком, ІЧ-порт якого повинен бути попередньо налаштований на роботу саме з шуканої моделлю апарату.

І не забудьте перевірити будильник з калькулятором. Якщо з ними все гаразд, то і з іншими функціями телефону, швидше за все, все OK.


Примітки

* «Операторські» називаються телефони, виготовлені спеціально для великих операторів. Вони мають захист (SIM-Lock) від підключення до мереж інших операторів, при зломі якій деякі функції апарату можуть давати збої.

** У купується з рук GSM-апарат не слід вставляти свою SIM-карту: якщо апарат перебуває у розшуку, ви ризикуєте нажити масу проблем.

*** Примітивний індикатор напруженості поля є у будь-якого телефону. Це ті самі розподілу, які, як правило, розташовуються в лівій або верхній частині дисплея, поруч з намальованою антеннкой. Чим більше поділок горить, тим більше напруженість поля і впевненіше з'єднання. Напруженість поля можна перевірити, порівнявши показники двох трубок одного і того ж стандарту, підключених до одного оператора. У різних моделей це шкала градуйована по-різному, але суттєвих відмінностей немає.
Категорія: Покупка, продаж, повернення до магазину (и др.) | Переглядів: 1849 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
der="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *:
Email:
Код *:
Translate
Реклама
Архів новин
Статистика
        Free counters!
Друзі сайту

Наша кнопка
Все для nokia c1-01, c1-02, c2-00
За умови повного, або часткового використання iнформацiї сайту, гіперпосилання на //c1.at.ua/ є обов'язковим.