Сб, 18/05/2024, Завантаження | Онлайн ігри | Тести | Ви увійшли як Гость | Група "Гості"| RSS Експорт      

Пошук
Меню
Цікаве
Соціальні мережі

Вхід
Опитування
Який у вас телефон?
Всього відповідей: 1666
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категорії розділу
Термінологія [5]
Смарт і КПК [1]
Покупка, продаж, повернення до магазину (и др.) [1]
Опис популярних програм. [2]
Все про прошивку смартфонів Nokia [2]
Швидка реанімація смартфона [0]
Все про аксесуари (рішення проблем). Обмін досвідом. [0]
Смарт - це ще й телефон. (Все про дзвінки, контакти ...) [0]
Офіс у кишені [0]
Смарт та розваги [0]
Symbian у розвитку. Нові версії та їх особливості. [0]
Налаштування доступу в інтернет. [0]
Смарт і ПК (все про спільне використання) [0]
Залізо. Чиним наші девайси. [0]
Рішення загальносистемних проблем [0]
Дозвольте представитися - Смарт! (дізнаємося про нього трохи більше) [0]
Різне [0]
Статистика
          


Онлайн всьго: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог » Кілька слів про Bluetooth, EDGE, EMS...
11:30
Кілька слів про Bluetooth, EDGE, EMS...
Кілька слів про Bluetooth, EDGE, EMS...Кілька слів про Bluetooth, EDGE, EMS, GPRS, HSCSD, IRDA, MMS, WAP, Wi-Fi, I-Mode, HTML, POP / SMTP-клієнт, USB, WCDMA.

Bluetooth
Наявність вбудованого модуля безпровідного зв'язку Bluetooth. Технологія Bluetooth, заснована на радіозв'язку малої дальності (близько 10 м), дозволяє встановити високошвидкісне бездротове з'єднання мобільного телефону з настільним ПК, портативними і кишеньковими комп'ютерами, а також з іншими пристроями, що підтримують стандарт Bluetooth. Використовуючи бездротовий зв'язок з комп'ютером, ви зможете завантажувати в телефон нові логотипи і мелодії, отримувати і відправляти електронні листи, здійснювати синхронізацію даних між телефоном та комп'ютером (наприклад, обмінюватися записами адресної книги). Мобільний телефон з підтримкою Bluetooth може використовуватися як модем для ноутбука або кишенькового комп'ютера (за підтримки телефоном стандарту GPRS). Також зручним є використання Bluetooth-гарнітури, яка зручно кріпиться на вусі і дозволяє відповідати на дзвінки, перебуваючи на відстані до 10 м від телефону, що особливо важливо для безпеки і зручності водіїв автомобілів. Перевагою стандарту Bluetooth є відсутність будь-яких проводів при з'єднанні, до того ж, встановлюється за допомогою Bluetooth бездротове з'єднання не вимагає, щоб пристрої знаходилися в прямій видимості один від одного. До того ж, Bluetooth-гарнітури різних виробників цілком сумісні (наприклад, Nokia і Sony-Ericsson). До недоліків даного стандарту можна віднести досить малу дальність зв'язку і використання для передачі даних радіохвиль частотою 2,45 ГГц - на цій же частоті працює більшість сучасних бездротових систем промислового, наукового та медичного призначення, що підвищує ймовірність виникнення перешкод у каналі Bluetooth.

EDGE
EDGE - технологія третього покоління мобільного зв'язку, що дозволяє підтримувати передачу даних зі швидкістю до 384 Кбіт / сек (для порівняння для GPRS - до 118 Кбіт / с). Цей стандарт передачі даних може бути впроваджений у вже існуючі мережі GSM 800, 900, 1800 і 1900 МГц, а також доповнити технологію UMTS (WCDMA). Підтримка EDGE дає можливість використовувати нові сервіси, які грунтуються на високошвидкісній передачі даних.

EMS
Підтримка повідомлень EMS. EMS (Enhanced Messaging Service) - технологія, яка дозволяє передавати і приймати на мобільний телефон повідомлення, які з форматованого тексту, картинок (у тому числі анімованих), мелодій або рингтонів. За допомогою цієї технології можна, наприклад, створити та надіслати вашим друзям барвисту вітальну листівку з анімованим зображенням і музичним супроводом.
Якщо ЕМS Повідомлення надіслано на телефон, який не підтримує цей стандарт, адресат одержить тільки текст. Варто зауважити, що обмін ЕМS-повідомленнями не завжди можливий між моделями телефонів різних виробників.
Для відправки / отримання EMS-повідомлень необхідно, щоб цю технологію підтримував не тільки сам телефон, але й оператор мобільного зв'язку.


GPRS
Підтримка GPRS. GPRS (General Запаковані Послуги Radio) - послуга пакетної передачі даних по радіоканалу. Розрахункова швидкість 64 кбіт / с, найчастіше практично досяжна 48 кбіт / с, теоретично досяжна 115 кбіт / с. Залежить від завантаженості базових станцій та рівня прийому. Суть послуги GPRS полягає в організації постійного підключення через GPRS-телефон до мережі Інтернет, причому абонент може дзвонити і приймати дзвінки, не перериваючи з'єднання з Інтернет, (залежить від класу GPRS. Також хочеться відзначити, що в Росії розмовляти і одночасно отримувати / передавати інформацію неможливо (хоча з'єднання і не урветься) - дзвінок (за умови відповіді) має пріоритет і передача даних буде припинена). Важливою перевагою використання GPRS є те, що плата береться не за час з'єднання (телефон залишається підключеним до мережі постійно), а за обсяг переданої / отриманої через телефон інформації. Якщо ви не збираєтеся підключати свій телефон до будь-яких пристроїв, то основною сферою застосування GPRS в телефоні є перегляд WAP або HTML-сторінок, відправлення MMS. Крім того, за допомогою GPRS можна робити завантаження в телефон логотипів, мелодій та ігор. При підключенні GPRS-телефону до ноутбука або звичайного комп'ютера можна виходити в Глобальну мережу, використовуючи мобільний телефон як модем (телефон повинен підтримувати опцію Модем).

HSCSD
Підтримка протоколу HSCSD (High Speed ​​Circuit Switched Data) високошвидкісної передачі даних по мережах з комутацією каналів. На відміну від GPRS, де використовується протокол пакетної комутації, в основі HSCSD лежить комутація каналів, тому цей протокол краще підходить для передачі потокових даних, наприклад при роботі телефону в режимі відеоконференції.
В даний час протокол HSCSD не набув великого поширення і зустрічається лише у декількох операторів: його вважають як би проміжним етапом при впровадженні більш потужних технологій радіопередачі, таких, як GPRS.

IRDA
Наявність у телефоні інфрачервоного порту (ІК-порту), що дозволяє встановити бездротове з'єднання мобільного телефону з будь-яким пристроєм, що має ІЧ-порт (ноутбуком, кишеньковим комп'ютером, модемом і т.п.) і знаходяться в прямій видимості від апарату. Використовуючи зв'язок з комп'ютером, ви зможете завантажувати в телефон нові логотипи і мелодії, здійснювати синхронізацію даних між телефоном та комп'ютером (наприклад, обмінюватися записами адресної книги або календаря), управляти прийомом і відправкою SMS-повідомлень прямо з комп'ютера. Мобільний телефон з ІК-портом може бути використаний як модем для ноутбука або кишенькового комп'ютера (за підтримки телефоном стандарту GPRS). Даний спосіб підключення досить зручний через відсутність дротів, однак настільні ПК не оснащуються інфрачервоним портом - для їх з'єднання з телефоном потрібна установка в комп'ютер спеціального ІЧ-адаптера.

MMS
Підтримка MMS-повідомлень. MMS (Multimedia Messaging Service) - послуга обміну короткими мультимедійними повідомленнями, заснована, на відміну від SMS, на технології GPRS. Послуга дозволяє приймати / передавати повнокольорові картинки, фотографії, мелодії і навіть відеоролики.
На відміну від EMS-повідомлень, що представляють собою текстові повідомлення з прикріпленими до них графічними зображеннями і мелодіями (див. "EMS"), технологія MMS передбачає можливість вставляти графіку і мелодії безпосередньо в текст повідомлення - одержувач MMS-повідомлення може одночасно розглядати картинку і слухати музику (в EMS текст, звук і графіка не можуть бути використані одночасно).
Якщо відправити MMS-повідомлення на апарат без підтримки MMS, то адресат отримає його у дещо іншому вигляді: на телефон, оснащений WAP-браузером, прийде WAP-посилання з адресою, за якою зберігається MMS-повідомлення, якщо ж телефон не обладнаний WAP-браузером , його власник отримає SMS-повідомлення з адресою URL, і прийшло повідомлення можна буде прочитати на комп'ютері за допомогою інтернет-браузера.
Практично всі сучасні телефони з кольоровим екраном і підтримкою GPRS мають функцію MMS. Для відправки / отримання MMS-повідомлень необхідно, щоб MMS підтримував не тільки сам телефон, але й оператор мобільного зв'язку.

WAP-браузер
Підтримка мобільним телефоном протоколу WAP. WAP (Wireless Application Protocol) - протокол бездротового зв'язку, що дозволяє безпосереднього з мобільного телефона без будь-якого додаткового обладнання (модема і комп'ютера) отримати доступ до інформаційних і сервісних послуг мережі Інтернет.
Більшість моделей сучасних мобільних телефонів оснащені WAP-браузерами.

Wi-Fi
Наявність вбудованого модуля бездротового зв'язку Wi-Fi. Wi-Fi - один з основних форматів передачі цифрових даних по радіоканалах.
Wi-Fi дозволяє створити бездротове мережеве з'єднання з настільним комп'ютером, ноутбуком або без проблем підключитися до існуючої Wi-Fi мережі.
Модулем Wi-Fi оснащені некоторием моделі смартфонів, що значно розширює їх функціональні можливості.


I-Mode
I-Mode - це новий Інтернет-сервіс для мобільних телефонів. Цей сервіс дає доступ до I-Mode сайтам, а також користувач отримує можливість користуватися повноцінним електронною поштою.
Головна перевага I-Mode складається в зручності використання. Користувач позбавлений необхідності встановлювати спеціальні настройки для підключення до Інтернет і для використання електронної пошти. На корпусі телефону присутня спеціальна кнопка "I-Mode", при натисканні на яку відразу ж з'являється список сайтів, розбитих за тематичними рубриками. Всі сайти спеціально адаптовані під мобільний телефон, тому завантажуються практично миттєво і завжди коректно відображаються на екрані.
Для використання режиму я необхідна підтримка цього сервісу з боку вашого провайдера стільникового зв'язку.

HTML
Наявність у телефоні HTML-браузера. За допомогою такого веб-браузера можна переглядати звичайні HTML-сторінки в мережі Інтернет. Для порівняння, телефон з підтримкою WAP може переглядати тільки спеціально оптимізовані для мобільного телефону сторінки формату WML або XHTML.

POP / SMTP-клієнт
Наявність в телефоні вбудованої програми електронної пошти POP / SMTP. POP / SMTP - це стандарти, за якими працюють практично всі поштові програми в мережі Інтернет. За допомогою POP / SMTP-клієнта з мобільного телефону можна відправляти і отримувати електронні листи, при бажанні можна працювати з тим же поштовою адресою, який ви використовуєте в офісі.

USB-інтерфейс
Можливість підключення до комп'ютера через USB (Universal Serial Bus) інтерфейс. USB є найзручнішим способом підключення, інтерфейсом USB оснащені всі сучасні моделі ноутбуків і настільних комп'ютерів. Швидкість передачі даних (1,5 Мб / сек. У USB 1.1) достатня для переносу великих мультимедійних файлів в телефон.

Стандарт WCDMA
Підтримка телефоном стандарту WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) - широкосмугового доступу многостанционного з кодовим поділом каналів. Мережі WCDMA надбудовуються над існуючими мережами GSM. При цьому мережі працюють паралельно: старі користувачі мережі використовують мережу GSM, а нові залежно від ситуації - GSM або WCDMA. Абонентський термінал автоматично перемикається між мережами, причому можливо переключення з однієї мережі на іншу без втрати зв'язку.
Головною перевагою WCDMA перед GSM є висока швидкість передачі даних - теоретично до 2 Мбіт / с, реально досяжна 384 Кбіт / с (для порівняння максимальна теоретично досяжна швидкість GPRS 115 Кбіт / с, розрахункова 64 Кбіт / с, а практично досяжна 48 Кбіт / с ). Крім того, можлива мобільна відеотелефонний зв'язок та завантаження повноцінних аудіо і відеофайлів на мобільний термінал.
Підтримка WCDMA збільшує вартість телефону. На сьогоднішній день мережі третього покоління працюють в Росії в тестовому режимі на обмеженій території.
Категорія: Термінологія | Переглядів: 1098 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
der="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *:
Email:
Код *:
Translate
Реклама
Архів новин
Статистика
        Free counters!
Друзі сайту

Наша кнопка
Все для nokia c1-01, c1-02, c2-00
За умови повного, або часткового використання iнформацiї сайту, гіперпосилання на //c1.at.ua/ є обов'язковим.